Region

Uhapšena supruga predsjednika Albanije

Monika Kriemadi, supruga predsjednika Albanije, uhapšena je danas u Tirani gdje je došlo do sukoba policije i demonstranata okupljenih zbog rušenja zgrade Narodnog pozorišta.

Monika Kriemadi - Tanjug

Grupu umjetnika i neke opozicione lidere policija je jutros potisnula s mjesta ispred zgrade, prije nego što je počelo njeno rušenje.

Jedan opozicioni političar rekao je da je uhapšeno 30 ljudi, među kojima je i novinar.

Na televizijskom snimku moglo se vidjeti kako policija uvodi u kombi lider male opozicione stranke Moniku Kriemadi, suprugu predsjednika Albanije Iljira Mete.

Odluci vlade da sruši zgradu Narodnog pozorišta, koju su izgradili Italijani kada su okupirali Albaniju u Drugom svjetskom ratu, protivili su se umjetnici, opozicioni političari i drugi građani, ističući da je treba renovirati.

Lider opozicione Demokratske stranke Ljuljzim Baša pozvao je građane da obore vladu zbog rušenja zgrade Narodnog pozorišta, piše “Srna”.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh