Region

Tužna povorka ispratila ubijenu direktoricu škole u Erdeviku: O tragičnom događaju govorio svjedok

Svedok drame ispričao je kasnije da sve je bilo normalno i nije čuo pucnjavu, a onda je odjednom vidio policajca kako trči ka ulazu škole.

Branislava Gnjidić - Screenshot/YouTube

Više stotina ljudi okupilo se danas u da na vječni počinak isprati Branislavu G. (49), inače direktoricu OŠ “Sava Šumanović” koju je u petak na radnom mjestu hicima iz pištolja usmrtio suprug Predrag G. U krvavom piru pomahnitalog supruga nastradao je i njen vozač Miroslav B.

Tužna kolona sačinjena od više stotina članova porodica, prijatelja, kolega i poznanika protezala se danas grobljem u Erdeviku, gdje je na posljednji počinak ispraćena Branislava G. Njena iznenadna smrt još uvijek je preveliki šok za njene najbliže i niko ne može da povjeruje da je Predrag počinio takav zločin. Za Branislavu svi imaju samo riječi hvale.

Kobnog dana Predrag G. (53), hicima iz automatske puške ubio je svoju suprugu Branislavu (49), inače direktoricu ove škole i školskog vozača Miroslava B. (56), sa kojim je njegova supruga navodno bila u tajnoj vezi.

Svjedok drame ispričao je kasnije da sve je bilo normalno i nije čuo pucnjavu, a onda je odjednom vidio policajca kako trči ka ulazu škole.

– Nije mi bilo jasno sta se dešava jer je počeo da viče nešto i uhvatio se za pištolj. Potrčao sam da vidim da li mu treba pomoć i onda sam vidio Predraga kako mu policajac stavlja lisice i spušta ga da sjedne na klupu… Onda sam vidio i automatsku pušku bačenu pored njega i shvatio da se nešto strašno dogodilo – kaže on.

Kako dodaje, za nekoliko minuta na lice mjesta stigle su još dvije, tri patrole i policajci su odmah pojurili u školu kako bi pokušali da pomognu Branislavu i Miroslavu. Nažalost, njih dvoje su od primljenih hitaca preminuli na licu mjesta, piše “Telegraf“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh