Region

Detalji strašne scene: Starac obljubio dječaka usred dana na javnom mjestu, pa ubrzo uhapšen

Starac Miloje J. (82) iz Novog Sada (Srbija) uhapšen je juče zbog sumnje da je obljubio osmogodišnjeg dječaka.

Hapšenje - Ilustracija / Nezavisne.com

Prema saznanjima “Blica” u četvrtak, i to u sred dana, oko 14.30 sati, dvije žene koje su se šetale po nasipu uz dunavac Šodroš vidjele su u šumarku dedu sa dječakom koji ga je, kako se im se učinilo, zadovoljavao.

Dio gdje se dogodio incident je šetalište uz neuređenu plažu i uvijek ima ljudi pogotovo po danu.

Šokirane prizorom žene su odmah pozvale policiju, ali je deda do dolaska patrole pobjegao.

Žene su ga međutim detaljno opisale, pa je policija krenula u potragu i već poslije desetak minuta primjetila ga u obližnjem naselju Liman 4. Starac je uhapšen, a policija je o svemu obavijestila dežurnog tužioca koji je naredio da se Miloju J. odredio zadržavanje do 48 sati.

Istraga će utvrditi šta se tačno dogodilo.

Nakon incidenta dječak je dobro i sa svojom porodicom. On će tek biti saslušan u prusustvu roditelja i stručanjaka iz Centra za socijalni rad, koji su sada, po službenoj dužnosti, uključeni u slučaj.

Za sada nema informacija da li je osumnjičeni starac i ranije privođen zbog sličlnih krivičnih djela.

Starčeva žrtva – dječak, potiče iz siromašne porodice koja živi u neposrednoj blizini mjesta incidenta. Ni dječak, ni njegova porodica nisu u evidenciji Centra za socijalni rad i ne primaju socijalnu pomoć. Z. Č. – A, Ž. A.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh