Region

Dačić: Srbija može otvoriti svoje granice, ali to s BiH ide teško

On je naveo da je do sada samo Mađarska krenula u primjenu tih mjera, i dodao da je dogovor s Bugarskom u toku i da bi narednih dana moglo početi s primjenom

Ivica Dačić - Nezavisne

Ministar vanjskih poslova Republike Srbije Ivica Dačić izjavio je u srijedu da ta zemlja može da otvori svoje granice, ali i dodao da nigdje ne postoji režim slobodnog prelaska državne granice.

“U mapi puta koji je Evropska unija napravila, otvaranje granica ne spada u prve mjere koje će se primijeniti, a neke zemlje to ne planiraju prije jun”, kazao je on.

Prema njegovim riječima, građani koji žive u malom graničnom pojasu, koji je oko 50 kilometara, a imaju zemljište ili rade na drugoj strani granice, mogu da prelaze bez ograničenja na mjere samoizolacije ili izolacije, navodi se na službenim stranicama Vlade Srbije.

On je naveo da je do sada samo Mađarska krenula u primjenu tih mjera, i dodao da je dogovor s Bugarskom u toku i da bi narednih dana moglo početi s primjenom.

S Bosnom i Hercegovinom je išlo teško, a očekivali smo da će biti lakše, budući da veliki broj ljudi to očekuje i sa srbijanske i sa bosanske strane, rekao je Dačić.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh