Region

Užarena lopta snimljena iznad Beograda: Astronomi iznenađeni, nemaju odgovor

Užarena masa preletjela je Beograd u utorak oko 20 sati poslije čega su građani ostali zabrinuti, a astronomi zbunjeni.

Užarena lopta / Screenshot - Youtube

Ljudi su odmah po društvenim mrežama komentarisali da su vidjeli NLO u obliku dijamanta, prenosi “Srbija danas“.

Astronom Branko Simonović priznaje da ne zna šta predstavlja “užarena masa” koja je snimljena.

“Teško je reći šta je u pitanju, jer su snimci opskurni, ne vide se detalji, zumirani snimci su neupotrebljivi jer su defokusirani”, rekao je Simonović za TV Prva.

Simonović ne isključuje mogućnost da je u pitanju zaista NLO.

“Na prvi pogled djeluje kao signalna raketa koju je neko ispalio jer dugo može da ostane na nebu, a možda je balon na topli vazduh i slično. Rekao sam prvo što mi je palo na pamet. NLO je legitimni izraz koji se odnosi na svako leteće tijelo koje je neidentifikovano. Ukoliko je detektovano od strane kontrole letenja moglo bi da se podvede pod NLO “, zaključio je Simonović i naglasio da izraz NLO ne znači da je riječ o vanzemaljcima.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh