Region

Na Kosovu zaražena tri vojnika iz Hrvatske, helikopterom su prebačeni u Split

Crnogorsko ministarstvo odbrane saopštilo je da je Vojska Crne Gore danas iz Prištine evakuisala tri hrvatska vojnika i jednog službenika crnogorskog ministarstva odbrane, koji su bili stacionirani u misiji KFOR-a na Kosovu, nakon što je testiranjem utvrđeno da su pozitivni na koronavirus.

Helikopter - Nezavisne.com

“Svi su dobrog i stabilnog zdravstvenog stanja, a liječenje će nastaviti u svojim državama”, navelo je crnogorsko ministarstvo odbrane.

Vojnici su u popodnevnim satima prevezeni crnogorskim vojnim helikopterom u splitsku bolnicu. Riječ je o vojnicima iz sastava 32. hrvatskog kontingenta NATO operacije podrške miru na Kosovu, prenosi “Hina”.

“Pripadnici HV-a nemaju izražene simptome bolesti, osjećaju se dobro, a liječenje će nastaviti u KBC-u Split. Odluka o njihovom povratku u Hrvatsku je donesena kako bi im se, ukoliko zatreba, pružila adekvatna zdravstvena njega odnosno kako bi se smanjilo opterećenje na medicinsku službu u operaciji KFOR-a”, saopštili su iz Ministarstva odbrane Hrvatske.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh