Region

Tokom policijskog sata u Subotici objesio hrvatsku zastavu i puštao Thompsona

U Subotici je tokom najdužeg policijskog sata u Srbiji uhapšen 51-godišnji I.M. zbog sumnje da je počinio kazneno djelo izazivanja nacionalne, rasne, vjerske mržnje i netrpeljivosti.

Zastava Hrvatske u Subotici - Subotica.com

“Sumnjiči se da je na terasi svog stana u Subotici istakao zastavu Republike Hrvatske i s razglasa puštao nacionalističke pjesme Marka Perkovića Thompsona, što je uznemirilo građane, saopštila je subotička policija.

Osumnjičenom I. M. je određeno zadržavanje do 48 sati i on će uz kaznenu prijavu nakon toga biti priveden u Više javno tužilaštvo.

Kako piše “Subotica.com“, incident se dogodio u zgradi u naselju Prozivka, a policija je brzo uklonila zastavu i uhapsila 51-godišnjaka.

Kako se neslužbeno saznaje, on iza sebe ima dosta incidentnih situacija koje imaju veze i s nacionalističkim ispadima, a od ranije je poznat srbijanskoj policiji po više osnova.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh