Region

Dr. Predrag Kon: Ove zemlje koje imaju dosta oboljelih od korone, ne besežiraju se već decenijama, mi smo svi vakcinisani, hvala Bogu

Djeca se po rođenju odmah vakcinišu BSG-om”, rekao je dr Predrag Kon.

Epidemiolog Predrag Kon - Vijesti.ba

Dr Predrag Kon, jedan od vodećih beogradskih stručnjaka u borbi protiv korona virusa prokomentarisao je BSG vakcinu i njen uticaj na orpornost na korona virus.

“Nema sumnje da je kod BSG vakcinacije puno toga ostalo nejasno, kako se povećava ćelijski imunitet. To je zapažanje koje ne može da se isključi, to će dalje da se ispituje.

BSG vakcina se, recimo, daje kod karcinoma bešike, i nikome nije jasno kako to deluje, ali deluje. Ta hipoteza će tek morati naučno da se proverava.

Ove zemlje koje imaju dosta oboljelih od korone, ne besežiraju se već decenijama. Mi smo svi vakcinisani, hvala Bogu.

Djeca se po rođenju odmah vakcinišu BSG-om”, rekao je dr Predrag Kon.

Podsjetimo, BSG vakcina već godinama unazad daje se bebama u Bosni i Hercegovini odmah po rođenju, prenosi slobodna-bosna.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh