Region

U Hrvatskoj zaplijenjeno 200 kilograma marihuane i 290 kilograma duhana

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Hrvatske zaplijenili su 200 kilograma marihuane i 290 kilograma duhana, javlja Anadolu Agency (AA).

Zaplijena marihuane - Tuzlalive.ba

Policijski službenici Službe kriminaliteta droga Policijske uprave splitsko-dalmatinske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 27-godišnjakom provedenim zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela neovlaštena proizvodnja i promet drogama.

Naime, 8. aprila oko 22 sata na makarskom području u mjestu Drašnice policijski službenici zaustavili su teretno vozilo s priključnim vozilom kojim je upravljao 27-godišnjak.

Pregledom vozila uočene su preinake, a potom je i službeni pas za detekciju droge reagirao na prisutnost droge u vozilu. Tokom kriminalističkog istraživanja, temeljem naloga obavljena je pretraga vozila kojom prilikom je u prerađenom dijelu priključnog vozila pronađeno i oduzeto 30 PVC paketa s ukupno 200 kilograma droge marihuane.

Po dovršenom kriminalističkom istraživanju protiv osumnjičenog je podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu, te je predan policijskom pritvorskom nadzorniku.

Pored toga, službenici Policijske uprave osječko-baranjske jučer, 9. aprila oko 15 sati u Belom Manastiru, prilikom redovne patrole policijski službenici su uočili 64-godišnjakinju iz Belog Manastira koja je preko ograde dvorišta preuzela torbu od 34-godišnje hrvatske državljanke.

Policijski službenici su posumnjali da se radi o nezakonitim aktivnostima te su pregledom torbe pronašli paket sitno rezanog duhana bez nadzornih markica Ministarstva financija Republike Hrvatske. Daljnjim istraživanjem utvrdili su da je paket sitno rezanog duhana kupila od 34-godišnje hrvatske državljanke iz Belog Manastira. Nad 34-godišnjom hrvatskom državljankom iz Belog Manastira provedeno je kriminalističko istraživanje i tom prilikom 34-godišnjakinja je dobrovoljno predala više PVC vreća sa sitno rezanim duhanom ukupne težine oko 290 kilograma i kuhinjsku vagu s tragovima sitno rezanog duhana.

Daljnjim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je organizator prodaje duhana 64-godišnjak iz Belog Manastira koji je nabavio duhan te ga ustupio 34-godišnjakinji radi daljnje prodaje.

Protiv počinitelja nadležnom državnom odvjetništvu policija podnosi kaznene prijave, saopćeno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Hrvatske.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh