Region

Znala da je zaražena, a šetala se po gradu; prijeti joj 12 godina robije

Bila desetak dana u Nišu (Srbija).

Niš - Espreso.rs

Osnovno javno tužilastvo u Nišu naložilo je policiji u tom gradu da prikupi potrebna obavještenja o kretanju izvjesne J. D. iz Lugana koja se sumnjiči za nepostupanje po zdravstvenim propisima za vrijeme epidemije.

Ona se sumnjiči da je polovinom februara došla iz Lugana u Niš i znajući da je zaražena sastajala se sa prijateljima i slobodno šetala gradom. U krivičnoj prijavi koju je protiv nje podnio prvi komšija, a po kojoj tužilaštvo postupa navodi se kako je ona znala da je inficirana, ali da je namjerno širila zarazu po Nišu.

Policija sada utvrđuje kada je tačno ona došla u Niš, da li joj je prilikom ulaska u Srbiju naložena mjera samoizolacije, da li je testirana i koji je rezultat testa i sa kojim osobama je bila u kontaktu.

U krivičnoj prijavi se navodi da je ova Nišlijka bila desetak dana u Nišu znajući da je zaražena, a da se nakon toga vratila u Lugano i istog dana majci javila da ima simptome Kovida 19.

Još dvije osobe na optužnici

Takođe se napominje i da tih dana kada je J. D. boravila u Nišu zvanična informacija bila da u tom gradu nema zaraženih.

Nezvanično, krivičnom prijavom obuhvaćene su još dvije bliske osobe ove Nišlijke. Zaprijećena kazna za prenošenje zarazne bolesti kako stoji u krivičnoj prijavi je do 12 godina zatvora, prenosi “Alo!“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh