Region

Gradonačelnik Novog Pazara nakon posjete Vučića smijenio svog pomoćnika

Mislim da ovo nije ni vrijeme ni mjesto za politička prepucavanja, kaže Biševac

Aleksandar Vučić - Tanjug.rs

Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac razriješio je dužnosti pomoćnika gradonačelnika Emira Ašćerića jer je posjetu predsjednika Srbije Aleksandra Vučića tom gradu nazvao političkom kampanjom.

– Smatram da je nedopustivo da u ovom trenutku bilo ko politizuje apsolutno svaki napor koji se čini na prevazilaženju trenutnog stanja i zbog toga sam jutros donio odluku da u skladu sa statutom grada Novog Pazara razriješim dužnosti Emira Ašćerića – navedeno je u saopćenju Biševca, javlja “Srna”.

Ašćerić, član SDA Sandžaka Sulejmana Ugljanina, posjetu Vučića Novom Pazaru i pomoć u vidu respiratora lokalnoj bolnici nazvao je političkom kampanjom, prenijeli su beogradski mediji. Biševac je u reakciji istaknuo da svaki pojedinac ima pravo da u svoje lično ime i u ime političke opcije kojoj pripada priča šta god hoće, ali je neprimjereno to činiti s pozicije pomoćnika gradonačelnika.

– Novi Pazar preživljava jednu od najvećih kriza. Zbog toga mislim da ovo nije ni vrijeme niti mjesto za politička prepucavanja. Ovo je vrijeme kada treba da svi ujedinjeni pokušamo da odbranimo ovaj grad i sačuvamo živote svih naših ljudi – poručio je Biševac.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh