Region

U Zagrebu uvedeno testiranje na koronavirus iz auta

Iz Zavoda napominju da će se naručivanje za testiranje i dalje provoditi putem odabranog doktora porodične medicine.

Drive in dijagnostika - Agencije

Nastavni zavod za javno zdravstvo (NZZJZ) “Dr. Andrija Štampar” iz Zagreba od danas je, kao prvi u Hrvatskoj, uveo “drive in” dijagnostiku koronavirusa kako bi se ubrzalo dijagnosticiranje i povećao broj testiranih osoba.

Povećan broj testiranja najbolja je mjera rane dijagnostike i prevencije zaraze koronavirusom, stoga će i nova metoda testiranja u Zavodu uveliko pridonijeti bržem otkrivanju zaraženih osoba – ističu iz Zavoda.

Osobe pri ovom testiranju ne izlaze iz automobila, što povećava nivo sigurnosti osobe koja se testira i zdravstvenog radnika, prenosi “Avaz“.

Iz Zavoda napominju da će se naručivanje za testiranje i dalje provoditi putem odabranog doktora porodične medicine.

Ovo je tek jedna od mjera koju su NZZJZ i Grad Zagreb poduzeli kako bi dodatno zaštitili građane, ističu, i dio je brojnih aktivnosti koje provode već niz godina kako bi poboljšali kvalitet života te očuvali i unaprijedili zdravlje građana.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh