Region

U Hrvatskoj 49 novih slučajeva koronavirusa, četvero preminulih

U Hrvatskoj je potvrđeno 49 novih slučajeva zaraze koronavirusom…

Vili Beroš - Hina.hr

U Hrvatskoj je potvrđeno 49 novih slučajeva zaraze koronavirusom, pa ih trenutno ima 635, a četiri osobe su preminule, izvijestio je u subotu Nacionalni stožer civilne zaštite.

Ako to kompariramo s jučerašnjim povećanjem, brojka je manja. Većina novih bolesnika dolazi iz jedne mikrolokacije, gdje smo uveli posebne epidemiološke mjere, stoga očekujemo da će te mjere polučiti da u toj regiji zaraza ne ide tom brzinom dalje“, rekao je hrvatski ministar zdravstva Vili Beroš na konferenciji za novinare.

Ukupno je testirano 4938 uzoraka. Preminulih je četvero, preminula je bolesnica u Puli koja je u dobi od 92 godine sa značajnim komorbitetom. Na respiratoru je 19 bolesnika, a 45 osoba se oporavilo, prenosi “Hina”.

Navedeno ukazuje da je epidemiološka slika u Hrvatskoj i dalje zadovoljavajuća i optimistična. Optimizam, solidarnost i vjera su potrebni da bi zajedno prebrodili ovu svjetsku ugrozu“, rekao je ministar Beroš zahvalivši se svima koji akitvno doprinose tim nastojanjima.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh