Region

Slovenija: Treći umrli od korona virusa je poznati novinar Marjan Jerman

Treća žrtva korona virusa u Sloveniji je poznati novinar Marjan Jerman, penzionisani radnik Radiotelevizije Slovenija, koji je radio i kao ratni repoter, prenosi Hina.

Slovenačko ministarstvo zdravlja saopštilo je danas da je treći umrli među onima koji su se inficirali korona virusom 67-godišnjak, koji je umro na Infektivnoj klinici ljubljanskog kliničkog centra, gde je doveden iz svog stana, ali da je uz korona virus imao i druge bolesti pa se smrt ne povezuje direktno s tom virusnom zarazom.

Slovenački mediji su istovremeno objavili čitulju 67-godišnjeg Jermana i nezvanično navode da je treća žrtva korone upravo on.

Slovenačke zdravstvene vlasti zbog zaštite privatnosti ne objavljuju identitet ni umrlih ni obolelih.

U Sloveniji je bio najpoznatiji po dugogodišnjoj seriji emisija pod naslovom „Gdje vas cipela žulja“, o različitim međususjedskim sudskim sporovima i svađama, a proslavio se i kao ratni reporter.

Izveštavao je najprije o borbama za slovenačko osamostaljenje u junu 1991. godine, a onda i s ratišta u Hrvatskoj i BiH, da bi na kraju izveštavao i s Kosova u vreme intervencije NATO-a, prenosi Danas.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh