Region

Direktor klinike u Beogradu: “Svaki poljubac je potencijalno smrtonosan”

Direktor Infektološke klinike u Beogradu Goran Stevanović rekao je da se očekivalo povećanje broja zaraženih od koronavirusa i da su ljudi najzarazniji pred početak bolesti.

No image - Haber.ba

Ovo je nov virus, nova bolest, niko, osim Kineza koji su pregurali epidemiju, ne zna o tome puno, ali znamo koji su rizici zaraze i zato moramo da držimo distancu, da se sklonimo sa ulica i svih mogućih javnih mjesta“, naveo je Stevanović.

On je ukazao na veliki rizik koji nosi druženje na udaljenosti manjoj od propisane, kao i da je svaki poljubac potencijalno smrtonosan, jer neko može da ne zna da je bolestan.

Moramo da se sklonimo sa ulica i javnih mjesta koliko je god moguće. Djeca nisu ugrožena kao djeca, ne oboljevaju od teške kliničke slike, ali su vrlo efikasan rasadnik infekcija. Moramo zato poštovati mjere“, rekao je Stevanović na konferenciji za novinare, prenosi “Srna”.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh