Region

Muškarac koji je preminuo u Istri bio je pozitivan na koronavirus

“HRT” doznaje da je čovjek koji je preminuo u Istri bo je pozitivan na koronavorus.

Istra - Lider.media

“HRT” doznaje da je čovjek koji je preminuo u Istri bo je pozitivan na koronavorus, ali stručnjaci smatraju da to nije razlog njegove smrti.

U Hrvatskoj je 99 osoba zaraženih koronavirusom. Od jučer je tako 12 novih osoba zaraženo, kazao je Krunoslav Capak, ravnatelj HZJZ-a, u emisiji Hrvatskog radija “U mreži Prvog”.

Podigli smo platformu gdje se razmjenjuju informacije o pozitivnim slučajevima, sada imamo više mjesta gdje se testira na koronavirus. Informacije u realnom vremenu dobiva ministar zdravstva, doktorica Markotić i ja, objasnio je jučer Capak.

Zbog zagušenja telefonskih poziva epidemiolozima podignuli smo pozivni centar, a broj je 113. Javljaju se educirani dragovoljci koji daju informacije o zdravstvenom sistemu i postupanju. Za sve ostale informacije 112, dodao je, prenosi “HRT“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh