Region

“Ne dolazite, to bi bio naš kraj, ako treba blokiraćemo granice”

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić pozvao je danas srbijansku dijasporu da ne dolazi u Srbiju za vrijeme katoličkih uskršnjih praznika i pravoslavni Vasrks, kada se inače očekuje “pik”.

Aleksandar Vučić - Tanjug.rs

“Ono što će za nas biti najveći izazov su katolički Uskrs i pravoslavni Vaskrs. Molim naše ljude u dijaspori da razumiju da ne dolaze u našu zemlju”, kazao je on na konferenciji za štampu.

Rekao je da, ako se računaju ljudi sa sjevera Italije, Austrije, Njemačke, Švicarske za pomenute praznike dođe oko 70.000 ljudi, što je, kako je dodao, već umanjena cifra, te dodao da treba računati da je među njima 3.000 do 4.000 inficiranih, prenosi “Tanjug”.

“To bi bio za naš kraj. Na različite načine ćemo to spriječavati, ako treba i potpunom blokadom granice”, najavio je Vučić.

On je kazao da se u tom periodu očekuje pik, i da bi dolazak inficiranih bio najteži udarac na Srbiju i narod.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh