Region

Šest novih slučajeva virusa u Srbiji, jedan pacijent izliječen

Prema najnovijim podacima Ministarstva zdravlja Srbije, u ovoj zemlji registrovano je šest novih slučajeva oboljevanja od virusa korona.

koronavirus - Tanjug

“Od posljednjeg izvještaja do 18 časova, 13.03.2020. godine testirani su uzorci 17 osoba od kojih je šest pozitivno i 11 negativno na novi virus korona”, naveli su.

Tako je broj registrovanih slučajeva do 8 časova 14. marta 2020. godine porastao na 41.

Do 8 časova 14. marta 2020. godine, u nacionalnoj referentnoj laboratoriji Instituta Torlak testirano je ukupno 256 osoba koje su ispunjavale kriterijume definicije slučaja, javio je jutros “B92“.

Četvoro se nalazi u kućnoj izolaciji sa lakšom kliničkom slikom, dok je dvoje zadržano na bolničkom liječenju, bez komplikacija, stabilnog opšteg stanja

Pacijent, koji se liječio u Kličničkom centru Vojvodine, više nema virus korona i otpušten je na kućno liječernje, rekla je direktor ove medicinske ustanove Edita Stokić.

Stokićeva je pojasnila da su testovi pokazali da je ovaj pacijent negativan na virus korona nakon čega je otpušten na kućno liječenje, prenosi Radio-televizija Srbije.

Stanje pacijenta koji više nema virus korona nastaviće da se prati.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh