Region

Bit će smijenjena: Zatvorena klinika u Skoplju, zaražena direktorica po povratku iz Italije išla na posao

Direktorica Klinike za kožne bolesti u Skoplju (Sjeverna Makedonija) je zaražena koronavirusom nakon povratka iz Italije gdje je bila na skijanju.

Venko Filipce - Republika.mk

Kako piše “Republika.mk“, Klinika za kožne bolesti je jučer zatvorena, a ministar zdravstva Sjeverne Makedonije Venko Filipče je istakao da će direktorica biti razriješena dužnosti odmah nakon izbora, jer nije poštovala preporuke za spriječavanje širenja zaraze.

Po povratku iz Italije doktorica je pet dana radila u bolnici i iz sigurnosnih razloga bit će izvršena testiranja. Nakon zatvaranja Klinike za kožne bolesti svih 64 zaposlenih je dobilo preporuke da ostanu u kućnoj izolaciji, kao i 13 pacijenata koji su se prošle sedmice liječili u dnevnoj bolnici.

Ona je četvrta osoba koja je zaražena koronavirusom u Makedoniji. Osim nje, prisustvo virusa je otkriveno kod još jedne žene koja se vratila iz Italije u Skoplje te kod bračnog para iz Debara koji je također bio u Italiji.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh