Region

Rusi ispraznili bankomate u Beogradu: Odnijeli milione, pronađen tek dio novca

Državljani Rusije Aleksej Tešanov (34), Dmitrij Metanikov (35) i Anton Girodobov (30) uhapšeni su u četvrtak dok su pokušavali da ukradu novac iz jednog bankomata u beogradskoj općini Vračar.

Pljačka bankomata - YouTube

Utvrđeno je da je ova grupa u prethodnih nekoliko dana iz dva bankomata u Zemunu i na Zvezdari ukrala skoro 6,5 miliona dinara. Kako pišu srbijanski mediji, Tešanov, Metanikov i Girodobov su bili veoma uigrani i imali su kompletnu opremu za pljačku bankomata.

“Dok bi jedan čuvao stražu, druga dvojica bi alatom, koji liči na malu testeru, isjekla gornju ploču sa bankomata, kako bi mogli da priđu žicama i kontrolnim panelima. Nakon toga bi specijalnim uređajem dekodirali i otključali bankomat, odakle su uzimali novac”, navodi izvor srbijanskog “Informera“.

Budući da se radilo o pljačkama koje su izvedene na identičan način, istražitelji suznali da se radi o jednoj uigranoj ekipi.

“Utvrdili smo da su imali i pokušaj pljačke na Novom Beogradu, gdje su ih vjerovatno omeli prolaznici. Nakon toga su otišli na Vračar, u Južni Bulevar, gdje su pokušali da obiju bankomat, ali ih je tamo zaskočila policija i uhapšeni su”, ispričao je izvor.

Kod kradljivaca je pronađen dio ukradenog novca. Oni su privedeni u tužilaštvo, uz krivičnu prijavu za tešku krađu.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh