Region

Željko Mitrović kupio najskuplju kuću u Srbiji u 2019.

Najskuplja kuća u 2019. godini, koja je promijenila vlasnika za 4,5 miliona eura, nalazi se u naselju Dedinje u Užičkoj ulici.

Kuća u Srbiji - Nova.rs

“Najskuplja nekretnina u Srbiji, prodata u prošloj godini, prema izvještaju Republičkog geodetskog zavoda, bila je kuća na Dedinju, u Užičkoj ulici. Kuća je prodata za četiri i po miliona eura”, objelodanio je ove sedmice Republički geodetski zavod u svom redovnom izvještaju, konstatujući da “ova ulica, koja decenijama važi za simbol moći, bogatstva i uticaja, očigledno i dalje predstavlja jednu od najatraktivnijih lokacija u Beogradu”, piše “Nova“.

Prodata nekretnina se sastoji od tri cjeline. Kako RGZ navodi u svom izvještaju, riječ je o tri kuće, ukupne površine zemljišta pod objektima 493 kvadrata. Okućnica, odnosno parcela, površine je 5.118 kvadrata. Sve tri nekretnine su prizemne.

Najveća kuća ima 327 kvadrata, dok su preostale dvije površine od 114, odnosno 52 kvadratna metra, navodi se u RGZ Izvještaju sa tržišta nepokretnosti za 2019. godinu.

Pretragom javnog registra eKatastar, Nova.rs je pronašla nekretninu koja u potpunosti odgovara navedenim podacima. Cijela površina se vodi kao porodična stambena zgrada – zajednička imovina supružnika, u privatnoj svojini Milice i Željka Mitrovića.

Mediji su u ranije ovu kuću dovodili u vezu sa biznismenom Stankom Subotićem Canetom. Međutim, prema tim navodima, njegova vila u Užičkoj prostirala se na 280 kvadrata, a Mitrovićeva kuća je površine od 327 kvadrata. Kućni broj je – isti.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh