Region

Riđokosa ljepotica koja je ujedinila region: Helena pobijedila tešku bolest

Mala Helena Gavran čija je bolest digla cijelu Srbiju i region na noge, ozdravila je. Kako kaže djevojčicina tetka Jelena Isakov, završen je kontrolni pregled i doktorica je s roditeljima podijelila najljepše moguće vijesti.

Helena Gavran - Blic.rs

“Helena je ozdravila. Maloprije je imala posljednji, kontrolni pregled kod doktorice i ona je potvrdila da su rezultati dobri. Rekla je roditeljima:”Vaša Helena je zdrava djevojčica i tako je od sada tretirajte”, kaže za Jelena Isakov za “Blic“.

Helena će imati redovne kontrole i prema riječima doktorice koja je vodila njen slučaj, najvjerovatnije će moći da ih obavlja u Srbiji.

Helenina tetka kaže da će čim malo ojača i stane na noge Helena sa roditeljima krenuti iz Pariza u Beograd.

Mala Helena bila je vesela i zdrava riđokosa djevojčica, sve dok nije počela da povraća, biva pospana, razdražljiva i ljuta. Mislilo se da je samo ljubomorna jer je na svijet došla njena najmlađa sestra, treća kćerkica u porodici.

Međutim, u avgustu prošle godine, kada je imala četiri godine, dijagnostifikovan joj je hidrocefalus, a onda i tumor na malom mozgu. Hitno je operisana, tumor je odstranjen, ali nadu za njen dalji oporavak, budući da je tumor maligni, pružilo je liječenje u inostranstvu, za šta je cijela Srbija, ali i dobri ljudi iz regiona, skupljali novac.

Tako malena, ona je u bolnici u Parizu vodila svoju najveću bitku i – pobijedila, na radost svih.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh