Region

Djevojka prvog zaraženog od korona virusa ipak je pozitivna

Djevojci prvog zaraženog koronavirusom u Hrvatskoj ipak je potvrđeno da je pozitivna na koronavirus. Utvrđeno je to tek nakon trećeg testiranja.

Koronavirus - Depo.ba

Ona se trenutno nalazi u zaraznoj bolnici Fran Mihaljević, a prije toga je bila u samo izolaciji. Ona se i dalje osjeća dobro te ne pokazuje simptome bolesti.

Podsjetimo, jutros je objavljeno da su u Hrvatskoj detektirana još dva nova slučaja zaraze korona virusom. Uz braću blizance iz Zagreba i mlađeg muškarca iz Splita, pojavila su se još dva slučaja zaraze – jedan u Zagrebu i drugi u Rijeci. Ministar zdravstva Vili Beroš jutros je potvrdio da su oba nova zaražena bila u kontaktu s prvim slučajevima, a “Večernji list” sad doznaje da je jedna od dva nova pacijenta djevojka prvozaraženog.

Kako je jutros istaknula ravnateljica klinike Fran Mihaljević, Alemka Markotić, oba nova zaražena su u bolnici bila od pojave zaraze njihovih bližnjih. Treća osoba zaražena u Zagrebu, istaknula je, mlađa je osoba i pozitivna je na treći uzorak koji su joj napravili. Nije htjela otkriti o kome se radi, ali za pretpostaviti je bilo da je riječ o djevojci prvog zaraženog, koja je na prva dva testa bila negativna. Druga zaražena osoba u Rijeci je srednje dobi.

– Pozitivan je treći uzorak koji smo iz dodatnog opreza uzeli kod drugog kontakta našeg bolesnika u klinici i taj je nalaz blago pozitivan i osoba više nema simptome i sve je u redu. Drugi pozitivan je također kućni kontakt od bolesnika u Rijeci i isto se jedno i drugo osjećaju dobro i nema nikakvih problema. Dojam je da su to sada više manje kućne infekcije, što nas navodi na razmišljanje da je kod bližih kontakata lakši prijenos infekcije – istaknula je.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh