Region

Zaposlenik pozitivan na koronavirus: “Nije nam svejedno jer nas u zgradi ima hiljadu”

Ministar zdravstva Hrvatske Vili Beroš vratio se jučer navečer sa sastanka u Rimu održanom nakon što se u Hrvatskoj pojavio prvi potvrđeni slučaj koronavirusa.

Koronavirus - Twitter

Riječ je, podsjetimo, o 26-godišnjem mladiću koji je prošle sedmice tri dana boravio u Milanu sa svojom djevojkom. Mladić ima blage simptome i nalazi se u izolaciji u Klinici za infektivne bolesti “Dr. Fran Mihaljević”. Uz njega, u Klinici za infektivne bolesti trenutno je hospitalizovano troje ljudi koji su u fazi testiranja na koronavirus.

Kako je prvi saznao “Index“, zaražen je brat blizanac prvog zaraženog i radi u HEP-u u Zagrebu. Sumnja se da još jedan HEP-ovac ima siptome. Zatvoren je restoran u zgradi, a dio zaposlenika je poslan kući.

Zaposlenica HEP-a, jedna od HEP-ovaca s kojima smo jutros razgovarali, kazala je kako je zaraženi u ponedjeljak bio u restoranu u koji je danas došla epidemiološka služba. Kazala je kako zaposlenicima nije svejedno te da ih u zgradi ima hiljadu.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh