Region

Ivica Dačić potvrdio: Dva državljana Srbije zaražena virusom COVID-19

Dva državljana Srbije, članovi posade na brodu Diamond Princess u Japanu, zaraženi su koronavirusom (COVID-19), izjavio je danas ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić.

Ivica Dačić- Kurir

Podsjetimo, na brodu Diamond Princess bilo je 14 državljana Srbije, šest Hrvatske i jedan iz Bosne i Hercegovine,.

Na kruzeru se trenutno nalazi 11 srbijanskih državljana, a prema informacijama, dvije osobe od tih 11 su zaražene koronavirusom.

Dačić je rekao da su danas iz Ministarstva inostranih poslova Japana obaviješteni da je dvoje od preostalih jedanaest državljana Srbije, članova posade na brodu “Diamond Princess”, koji je bio u karantinu u luci Yokohama u Japanu, testirano pozitivno na korona-virus. To su S. O. (29) i M. T. (30).

“Ministarstvo Srbije radi na tome da dobije informaciju kada će biti iskrcani i u koju bolnicu će biti smješteni”, rekao je Dačić, prenosi “Radiosarajevo“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh