Region

Majka i djed ogorčeni: Profesoru fizičkog sramotna kazna za uznemiravanje učenice

Viši sud u Novom Pazaru osudio je Osmana A. (65), nastavnika fizičkog u Osnovnoj školi ‘Rifat Burdžević Tršo’ u Tutinu, na 18 mjeseci zatvora zbog se*sualnog napastvovanja trinaestogodišnje učenice.

Djevojčica - Ilustracija/Avaz.ba

On je u pritvoru od januara prošle godine, kada ga je policija uhapsila, a po prijavi djevojčice da ju je silovao. U kaznu će mu biti uračunato i vrijeme provedeno u pritvoru.

Prema nezvaničnim informacijama, se*sualno uznemiravanje djevojčice je počelo još u petom razredu, kada je imala samo 11 godina, i to neprimjerenim dodirivanjem prilikom izvođenja vježbi na časovima fizičkog, a sve se nastavilo i u svlačionici.

Iako je tokom istrage sve upućivalo na silovanje, a Više tužilaštvo tokom suđenja pokušavalo da dokaže da je Osman A. počinio to krivično djelo, Viši sud je nastavnika proglasio krivim za nedozvoljene polne radnje.

“Veću kaznu dobiju kad pregaze automobilom psa”

Majka i rođaci djevojčice nezadovoljni su kaznom od godinu i po zatvora, a kako se radi o prvostepenoj presudi, optuženi i Više tužilaštvo imaju pravo žalbe Apelacionom sudu u Kragujevcu.

Ovo je nemoguće… Nije mi lako, voljela bih da se ništa od ovoga nije desilo, ali kada je već došlo do toga, borit ću se do kraja i istjerat ću pravdu. Žalit ću se širom svijeta, gdje god može i da ispričam šta se desilo mom djetetu, a ono nije jedino koje je ovo preživjelo – kaže A.DŽ. majka djevojčice.

U nevjerici je i djed žrtve koji smatra da bi veću kaznu dobio neko ko pregazi automobilom psa.

Sramota. Zamislite dvije godine se*sualno zlostavljati djevojčicu, nastavnik, i dobiti takvu kaznu. Ako me posluži zdravlje do Strazbura ću ići tražeći pravdu – poručio je Z.DŽ, djeda djevojčice, piše “Blic“.

Ovo je drugi slučaj se*sualnog zlostavljanja učenica u Tutinu u posljednjih godinu dana.

Prošle godine Osnovni sud u Novom Pazaru nepravosnažno je osudio Refika M. (60), nastavnika u Osnovnoj školi ‘Ibrahim Bakić’ u Suvom Dolu na godinu dana zbog napastvovanja učenice u zbornici.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh