Region

Slovenija svojim državljanima preporučila oprez zbog koronavirusa u Italiji

Slovenija je svojim državljanima koji putuju u Italiju ili se iz nje vraćaju preporučila oprez zbog pojave koronavirusa u nekim pokrajinama na sjeveru te zemlje zadnjih dana.

Koronavirus - Twitter

Ministarstvo vanjskih poslova saopštilo je u nedjelju da svima koji su trenutno u Italiji savjetuje oprez prilikom povratka u domovinu. Onima koji namjeravaju u Italiju preporuča se pak da potraže ažurne informacije o stanju i uvedenim mjerama koje su na snazi u odredištu njihova puta, prenosi “Hina”.

U Italiji je do sada zabilježeno više od stotinu inficiranih novim koronavirusom. Najviše ih je na sjeveru Italije, u pokrajinama Lombardija i Veneto, a po nekoliko je slučajeva u pokrajinama Emilia-Romagna, Lacij i Pijemont.

Zbog širenja virusa u Lombardiji i Venetu otkazane su sportske priredbe i uveden poseban prometni režim.

Pokrajina Furlanija-Julijska krajina koja na istoku graniči sa Slovenijom za sada ne planira otkazivanje sportskih i drugih događaja, javljaju slovenski mediji.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh