Region

Ubio majku jer se žalila da je gladna: “Šamarao sam je i udarao, bila je sva modra”

Osumnjičeni Nikola je bio podvrgnut poligrafskom ispitivanju, tokom kog je ispričao šta se dešavalo u maju prošle godine

Nikola Filipčev - Fokus.ba

Nikola Filipčev (24) tokom poligrafskog ispitivanja priznao je da se u maju 2019. posvađao sa majkom Dušicom (55) i da ju je udarao dok nije prestala da diše.

Nikoli Filipčevu iz Bačkog Gradišta, nakon saslušanja u Višem javnom tužilaštvu u Zrenjaninu, određen je pritvor do 30 dana zbog sumnje da je izvršio krivično djelo ubistvo svoje majke Dušice, prenosi “Fokus“.

Osumnjičeni Nikola je bio podvrgnut poligrafskom ispitivanju, tokom kog je ispričao šta se dešavalo u maju prošle godine, navode srbijanski mediji.

– Tada sam se posvađao sa majkom. Ona je meni prva udarila šamar, kukala je da je gladna. Jako me je povrijedio taj njen šamar. Počeo sam da joj uzvraćam, da je šamaram i udaram. Sva je bila modra – navodno je ispričao Filipčev.

On je rekao i da je nesretna žena u jednom trenutku prestala da diše.

– Kad sam vidio da ne diše, uplašio sam se i nisam znao šta da radim. Znao sam da svi u selu znaju da je ona psihički bolesna, pa sam otišao da se napijem i razmislim šta da radim – ispričao je navodno osumnjičeni tokom ispitivanja.

Kako je dalje rekao, shvatio je da ako nekome kaže da je Dušica umrla, otkriće se da ju je on ubio.

– Vratio sam se kući i otišao u dvorište i iskopao duboku rupu. Onda sam majku umotao u ćebe i jedva sam je odnio do te rupe, gdje sam je zatrpao zemljom. Međutim, poslije nekog vremena nisam više mogao tu da živim, jer je počelo da smrdi, pa sam od čovjeka kod koga sam povremeno radio tražio da mi izda kućicu, a ja da mu plaćam struju. Taj čovjek mi je pomogao i dao mi je da živim u toj kućici, pored moje urušene – rekao je Filipčev i dodao da se često opijao.

OTAC OTKRIO ZLOČIN

Strašna sudbina Dušice Filipčev otkrivena je kad je njen muž, a Nikolin otac, koji od 2017. živi u Njemačkoj, počeo da traži Dušicu kako bi se razveo od nje. Pitao je sina gdje mu je majka, a on je rekao da je umrla u bolnici u Novom Sadu, ali da po tijelo nije otišao i da ne zna gdje je sahranjena. Tada je otac zamolio komšiju da ode do bolnice i da uzme izvod iz knjige umrlih, a nadležni su im saopštili da nemaju podatke da je Dušica Filipčev preminula.

PREMINULA OD UDARACA

Na osnovu utvrđenih činjenica, a nakon saslušanja osumnjičenog, proizilazi da je neutvrđenog dana u maju prošle godine, u porodičnoj kući, prilikom svađe sa majkom istoj zadao više udaraca po glavi, usljed čega je preminula. U namjeri da prikrije izvršenje, okrivljeni je tijelo zakopao u dvorištu kuće i o događaju nije obavijestio nikoga sve do dana hapšenja – stoji u saopštenju Zorana Đurina, višeg javnog tužioca u Zrenjaninu.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh