Region

Starac svezan i ubijen u svojoj kući; pored njega bila sveska u kojoj je bio spisak dužnika

Slobodan Zdravković (76), čije je beživotno tijelo pronađeno u jednoj od njegovih kuća u Zaječaru, pozajmljivao je novac…

Policija - Grude-online.info

Slobodan Zdravković (76), čije je beživotno tijelo pronađeno u jednoj od njegovih kuća u Zaječaru, pozajmljivao je novac, uz kamatu, koja je varirala od slučaja do slučaja, zbog čega se sumnja da, pored koristoljublja i to može biti uzrok njegovog svirepog ubistva, nezvanično saznaju “Novosti“.

Prema informacijama tog lista, Zdravković, koji je vodio usamljenički život, stalno je držao ulaznu kapiju svog domaćinstva zaključanu i u svoj dom je puštao samo određene ljude. Pominje se, čak, i da je imao svesku, ručno ispisanu, u kojoj je bilježio koliko je i kome novca i uz koliku kamatu pozajmljivao.

Upravo je ta sveska, jedan od tragova za koji istražni organi smatraju da može da ih odvede do ubice. I dalje se sumnja da je zločin počinio jedan izvršilac koji je, najvjerovatnije, pod okriljem mraka, preskočio ulaznu ogradu i upao u Zdravkovićev dom.

Starac, koji je deviznu penziju stekao radeći u fabrici u njemačkom Singenu, gdje se sklapaju dijelovi za ‘mercedese’, pored pozamašne penzije imao je i nekoliko kuća na svom imanju u Pop Lukinoj ulici, kao i veliku vikendicu na Grliškoj reci, nedaleko od Zaječara, piše “Blic“.

Još nije poznato da li je ubica uspio da pronađe novac, ali se pretpostavlja da je Zdravković poznavao zločinca. Kako se nezvanično saznaje, starac je svirepo ubijen sa više udaraca metalnim predmetom po cijelom telu. Ruke su mu bile vezane na leđima, a preko usana mu je bio zalijepljen selotejp.

Unakaženo Zdravkovićevo tijelo pronašla je gerontodomaćica, kojoj je, prema informacijama, od prizora koji je zatekla na licu mjesta – pozlilo. Žrtva je živjela sama i često je, putem radija, davala oglase da traži ženu. Susjedi kažu da su čuli da je obavljena deteljna premetačina svih prostorija u domu nesretnog čovjeka, a pominje se da su istražni organi, tragajući za ubicom, pored forenzičke obrade mjesta zločina, pregledali i snimke bezbjednosnih kamera u gradu.

Slavoljub je iz dva braka imao četvoro djece. Novosti su stupile u kontakt sa njegovim najstarijim sinom, ali on nije želio da daje izjave, rekavši da posljednje dvije decenije nije bio u najboljim odnosima sa ocem.

OBDUKCIJA

Policija intenzivno traga za počiniocima ovog zločina. Na licu mjesta obavljen je uviđaj, a naložena je i obdukcija, koju bi uskoro trebalo da okončaju stručnjaci niškog Zavoda za sudsku medicinu.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh