Region

“Moja Maja je nevina, nešto smrdi u slučaju” – Iako ga je varala muž brani suprugu optuženu za masakr u Jabukovcu

Novica Bađikić, muž Maje Bađikić, koju tužilaštvo tereti za saučesništvo u četvorostrukom ubistvu, kaže da njegova žena nije kriva, kao i da sumnja u rezultate DNK.

Novica Bađikić i Maja Bađikić - Kurir.rs

Maja je nevina, sve ovo je namješteno. Zbog čega joj se namješta i ko to radi, ne znam, ali vidim da nešto smrdi.

Ovo za “Kurir” kaže Novica Bađikić (35), suprug Maje Bađikić (26), koju je Više javno tužilaštvo u Negotinu (Srbija) u prošli petak optužilo da je zajedno sa svojim ljubavnikom Davorom Pernićem (35) ubila domaćina Raju Kazimirovića (72), njegovu majku Dragicu (93), sestru Ljubinku Oprikić (76) i sestričinu Draganu Jozeljić (53), na njihovom salašu kod Jabukovca.

Raja Kazimirović – Blic.rs

Progovorio prvi put

Suprug optužene Maje, koja je tokom istrage priznala da mu je bila nevjerna, prvi put je progovorio za medije, tvrdeći da Maja nije kriva.

– Nisam se dosad oglašavao zato što sam čekao da državni organi urade svoj posao i imao nadu da će se slučaj rasvjetliti i da će pravda izaći na vidjelo. Da li treba neko nevin da ispašta ako je neko drugi riješio da se na kvarno bogati? Nekome je u interesu da se ne dođe do istine, a ko Maju uvlači u sve ovo – ne znam – kaže Novica.

Međutim, on nije objasnio ko želi da se obogati na kvarno i kome je u interesu da se istina ne sazna. iako je tužilaštvo rasvjetlilo zločin koji je u ljeto 2019. potresao region, suprug optužene kaže da “njemu tu nešto smrdi”.

LJUBAVNIK JE ODAO PRIZNALA PRELJUBU, NE I ZLOČIN

Podsjetimo, za zločin u Jabukovcu najprije je bio osumnjičen samo Davor Pernić, ali je on poslije mjesec dana u pritvoru optužio i Maju Bađikić za saučesništvo. On je tada ispričao da je Maja pucala u dvije žrtve, i on u dvije, kao i da su njih dvoje bili u emotivnoj vezi. Maja je poslije toga uhapšena i priznala je ljubavnu vezu sa Pernićem, ali ne i zločin. Kako je Pernić ispričao, motiv ubistva četvoro ljudi bio je novac, koji im je bio potreban za Majinu operaciju.

Davor Pernić – Kurir.rs

– Na tužilaštvu je da ovaj slučaj razriješi. Svi koji prate slučaj vide da nešto smrdi, ja mislim da sve smrdi, a nikad neću ni saznati o čemu se tačno radi ukoliko ne bude pravde – dodaje sagovornik, koji sa Majom ima i dijete. Novica Bađikić kaže da ne vjeruje ni u pouzdanost DNK analize opušaka, koji su nađeni na mjestu zločina, i na kojima se, kako su vještačenja utvrdila, nalazi biološki trag njegove žene.

– Od dva pronađena opuška, na jednom su Majini DNK tragovi, a drugi se navodno još ispituju. Nisam policajac, niti stručnjak, ne znam kako se rade istrage, pa tako ne znam ni da li je moguće izolovati profil na polutrulom pikavcu – pita se Novica, pokušavajući da ukaže na to da su pikavci podmetnuti naknadno, iako su forenzičari odmah poslije pronalaska tijela izuzeli sporne opuške sa mjesta zlčina.

ČINJENICE

  • 7. avgusta 2019. na zabačenom salašu nađena četiri tijela
  • 8 dana kasnije uhapšen je Davir Pernić
  • Mjesec dana kasnije uhapšena je i Maja Bađikić
  • Maja je u pritvoru provela tri mjeseca, pa je puštena da se brani sa slobode
  • DNK trag na opušku je ključni dokaz protiv Maje
  • Pucala u dvije osobe

Prema navodima optužnice, Maja Bađikić je navodno pucala u dvije osobe, odnosno na teret joj se stavlja teško ubistvo u saizvršilaštvu, za koje je zaprijećena kazna do 40 godina zatvora. Ista kazna prijeti i njenom ljubavniku Davoru Perniću, prenosi “Kurir“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh