Region

Velika policijska akcija: Kod Skoplja presječen kanal šverca 1,3 tone kokaina

Policija Sjeverne Makedonije zaplijenila je jedan kilogram kokaina u magacinu u selu Krušopek na periferiji Skoplja.

Makedonska policija - Nezavisne.com

Ovom akcijom policije presječen je kanal za šverc ukupno 1,3 tone kokaina namijenjenog zapadnoj Evropi, prenose tamošnji mediji.

Privedeni su vozač kamiona i vlasnik magacina, a traga se za drugim osobama, naveo je za agenciju MIA izvori iz MUP-a Sjeverne Makedonije, navodi “Tanjug”.

Policija je saopštila da je u selu Krušopek na periferiji Skoplja u toku policijska akcija protiv nezakonite trgovine narkoticima.

Tamošnji mediji navode da su akciju zajednički sprovele policije Sjeverne Makedonije i Italije, a da je policija u kamionu koji je prevozio banane pronašle jedan kilogram kokaina.

Ministar unutrašnjih poslova Nakje Čulev potvrdio je operaciju i rekao da će više detalja biti dostupno sutra, javlja MIA.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh