Region

Migrant zalutao na vojni poligon i zadobio teške povrede

U karlovačku Opću bolnicu s Vojnog poligona Eugen Kvaternik kod Slunja danas je dovezen teško povrijeđeni državljanin Maroka.

Bolnica - Ilustracija/Twitter

Ove informacije potvrdio je direktor karlovačke bolnice Ervin Jančić.

Riječ je o migrantu koji je ilegalno ušao u Hrvatsku, a Jančić je rekao kako je pacijent iz Maroka s teškom povredom noge dovezen u bolnicu u pratnji policije te je operisan i zadržan na liječenju, navodi “Hina”.

“Pacijent je s prijelomom natkoljenice i povredom koljena operisan kod nas, nije životno ugrožen i nalazi se na odjelu lirurgije”, izjavio je Jančić.

Iz Ministarstva obrane RH “Večernji list” saznaje kako su pripadnici hrvatske vojske, koji neprekidno nadziru poligon u Slunju, i zbog toga što je to granično područje prema BiH iz kojeg stalno dolaze migranti, su u noći uočili grupu od sedam stranaca, imigranata te ih zaustavili.

Tokom identifikacije jedan migrant počeo je bježati pri čemu je pao s litice te se teško povrijedio.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh