Region

SAD ukida vize za građane Hrvatske

Sjedinjene Američke Države trebale bi do kraja godine građanima Hrvatske ukinuti vize, a dvije zemlje potpisati sporazum o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja, izjavio je u petak u Münchenu hrvatski ministar vanjskih i evropskih poslova Gordan Grlić Radman.

Hrvatski pasoš - Blogspot.com

Hrvatska, Rumunija, Bugarska i Kipar jedine su članice EU-a kojima SAD još nije ukinuo vize. Poljska je iz viznog režima isključena krajem 2019. godine.

Grlić se danas u Münchenu sastao s američkim državnim sekretarom Mikom Pompeom i kasnije rekao kako bi i vize i dvostruko oporezivanje trebali biti riješeni do kraja godine, prenosi “Hina”.

“Sve smo (uslove) ispunili i to je pitanje trenutka. To je u interesu i hrvatskih i američkih privrednika”, rekao je novinarima Grlić Radman.

On se s Pompeom sastao uoči početka sigurnosne konferencije u Münchenu, vodećeg svjetskog foruma za raspravu o međunarodnoj sigurnosnoj politici.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh