Region

Plenković: “Hrvatskoj je važan napredak Bosne i Hercegovine prema EU”

Premijer Hrvatske Andrej Plenković izjavio je da Evropska unija mora biti odgovorna u prvom redu prema svom susjedstvu ako želi biti globalno uticajnija.

Andrej Plenković - N1info.com

Plenković je u intervjuu za italijansku Agenciju Nova istakao da je Hrvatskoj posebno važan napredak BiH zbog hrvatskog naroda koji tu živi, ali i dobrih susjedskih odnosa.

Plenković ističe da je Hrvatska odlučna preuzeti odgovornu ulogu oko nastavka procesa proširenja, jer je to u političkom, privrednom i sigurnosnom interesu Hrvatske i cijele Evropske unije, prenosi “BHRT“.

“Posebno se to odnosi na donošenje pozitivne odluke o otvaranju pregovora o pristupanju sa Sjevernom Makedonijom i Albanijom, ali i na uspostavu redovnih sastanaka u formatima poput zagrebačkog samita”, kazao je Plenković.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh