Region

Trudnica, suprug i petoro djece devet sati bili zarobljeni u zatrpanom automobilu: “Bilo je jezivo hladno, sve smo teže disali, mislili smo da je kraj”

Porodica Krasnići, sa petoro male dece, bila je devet sati zarobljena u automobilu na putu Duga Poljana–Sjenica, tokom mećave kakvu žitelji Pešterske visoravni odavno ne pamte.

Sjenica, snijeg - RAS Srbija

Drama ove porodice iz Sjenice (Srbija) počinje nešto poslije 15 sati, u blizini Brnjice.

U automobili su bili Ibrahim, njegova supruga, koja je u osmom mjesecu trudnoće, kao i petoro djece od kojih najstarije ima 12, a najmlađe tek nešto više od jedne godine.

– U početku ništa nije nagoviještavalo da će uslijediti takvo nevrijeme. Padao je lagani snijeg, vjetar je bio blag, ali se u roku od 10 minuta sve promijenilo. Mećava, oluja… Veoma brzo je bilo nemoguće voziti, skrajnuo sam se sa puta i zaustavio vozilo, nadajući se da će snijeg i vjetar uskoro prestati kako bismo nastavili put kući – počinje priču Ibrahim za “Blic“, objašnjavajući da mu je supruga još uvijek pod stresom i bez snage da priča o svemu što je preživjela.

Međutim, snijeg nije prestajao, vjetar je puhao sve jače, a porodicu Krasnići počela je da hvata nervoza.

– Poslije sat vremena, snijeg je već bio do prozora automobila. Goriva sam imao, ali je auto počeo da se gasi, nisam mogao da zagrijem kabinu. Djeca su počela da se tresu od hladnoće, plaču, trudna supruga takođe. Pokušavao sam da ostanem pribran, hrabrio sam ih i govorio da će uskoro naići neko i da će nas izbaviti – govori Ibrahim, boreći se sa kašljem.

Prolazili su sati, a oko ponoći Ibrahim i njegovi najmiliji već su počeli da gube nadu da će spasioci doći i da će živi izaći iz automobila koji je gotovo čitav bio pod snijegom.

– Bilo je ledeno hladno, sve smo teže disali i djeca su ostajala bez vazduha. U jednom trenutku sam riješio da izađem iz automobila i probam da pešaka potražim pomoć, ali su vrata bila blokirana. Iz sve snage sam udarao rukama i nogama, pokušavao da ih otvorim, ali bez uspjeha – kaže on.

Nakon devet sati u zavejanom automobilu, a sat vremena poslije ponoći, ispred ‘opela’ porodice Krasnići pojavili su se vatrogasci-spasioci.

– Sam Bog ih je poslao, jer ne vjerujem da bismo izdržali još pola sata ili sat. Da nisu došli, teško da bismo mi danas pričali. Očistili su snijeg oko auta i jedno po jedno nas izvukli i prebacili do policijske stanice u Dugoj Poljani gdje smo se malo ugrojali. Danas smo prehlađeni i bolesni, ali hvala im, živi smo – dodaje Ibrahim.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh