Region

Nevrijeme pogodilo Hrvatsku: Vjetar čupa stabla, pada jaka kiša…

Dugo najavljivana promjena vremena nastupila je danas na području Hrvatske.

No image - Haber.ba

Kiša i jugo već su počeli u Rijeci, a nevrijeme je počelo i u Zagrebu, javlja “Index“.

Nevrijeme je počelo u Zagrebu, gdje pada jaka kiša i puše jak vjetar, grmi i sijeva. Kako javlja eMedjimurje, nevrijeme je i u Čakovcu. Tamo je jak vjetar iščupao veliko stablo kod čakovečke škole.

Osim toga, i u Rijeci je već počela padati kiša, praćena jakim jugom i valovima.

Zbog jakog vjetra na snazi je upozorenje meteoalarma, i to za cijelu zemlju. Upozorenje je na snazi mjestimično i zbog oborina ili grmljavine.

Za dijelove zemlje na kojima je na snazi narančasti meteoalarm očekuju se udari vjetra od 56 ili 75 kilometara na sat pa sve do 115 odnosno 125 kilometara na sat.

Vjetar iščupao stablo kod Ekonomske i trgovačke škole u Čakovcu

Vjetar iščupao stablo kod Ekonomske i trgovačke škole u Čakovcu

Gepostet von eMedjimurje am Dienstag, 4. Februar 2020


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh