Region

Slučaj kod Splita: Baka organizirala otmicu unuke, u sve umiješana i policajka

Hrvatski policajci dovršili su kriminalističko istraživanje nad više osoba u dobi od 21, 22, 24, 25, 44, 61 i 71 godine, od kojih je 44-godišnjakinja policajka.

No image - Haber.ba

Sumnjiče se za krivično djelo protupravne oduzimanje slobode na štetu dvije 20-godišnjakinje, 19-godišnjakinje i 32-godišnjakinje 1. februara na splitskom području.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je 71-godišnjakinja zatražila i angažirala 24-godišnjakinju da 19-godišnjakinju zaplaši zbog njenog odlaska od kuće.

Tada je 24-godišnjakinja angažirala ostale osumnjičene da joj pomognu te su ih po prethodnom dogovoru, protivno njihovoj volji, odveli iz stana u Splitu i vozilom odvezli na šire solinsko područje, gdje su ih ostavili.

Niko nije povrijeđen, a protiv osumnjičenih su podnesene odgovarajuće krivične prijave nadležnom državnom tužilaštvu.

Hrvatski mediji pišu da je 71-godišnjakinja baka 19-godišnjakinje, koju su otmičari trebali samo zastrašiti da se vrati kući. Policajka nije pripadnica PU splitsko-dalmatinske. Kojoj policijskoj upravi pripada, za sada nije poznato.

U trenutku kad se sve događalo s 19-godišnjakinjom su u stanu bile njene prijateljice – dvije 20-godišnjakinje i 32-godišnjakinja. Otmičari su se zanijeli i sve ih oteli, prenosi “Index“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh