Region

“Vučiću, ušao sam u politiku da bih te poslao na smetljište historije”

Poznati srbijanski glumac i predsjednik Pokreta slobodnih građana (PSG) Sergej Trifunović izjavio je danas da u politiku nije ušao da bi se “igrao” sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, već da bi ga poslao na “smetljište historije”.

Sergej Trifunović - N1info.com

“Izvini, mili (Vučiću), što te vraćamo u period života iz kojeg vučeš najveće traume, ali opet ćeš morati, dijete moje, da se igraš sam. To je tužno. Idi kući i izvuci svoje krpene lutke, ali ovog puta bez nas u teatru apsurda u koji želiš da nas smjestiš”, kazao je Trifunović.

Rekao je da bojkot izbora ne predstavlja povlačenje i dodao da će srbijanska opozicija “tek cijepati cipele” kako bi pokazala narodu da ne treba da pristane na poniženje “jer dostojanstvo i sloboda nemaju cijenu”, prenosi “Beta”.

Naveo je da je “zahvalan na ponudama” koje je navodno dobio od vlasti i dodao da Vučić treba “da shvati da neće da se igra ni za cenzus, ni za 500.000 eura, niti da bude Dačić na mjestu Dačića”.

“Zašto ne učestvujemo u tvojim predstavama? Nalazimo se u zgradi starog Doma sindikata, danas su sindikati uništeni, radnici poniženi i obestrpavljeni. Preko puta je Dom omladine, a vi omladinu tjerate iz zemlje i mrzite djecu”, dodao je on.

Trifunović je svoj stav obrazlažio time da državu vode “seljačine i korumpirane pijavice”.

“Nećemo da se igramo zato što se opljačkali sve, ali vam dostojanstvo ne damo. Integritet nema cijenu, slobodni smo građani. Aco, sloboda nema cijenu. Ne pristajemo da mislimo da su čemer, nesreća i siromaštvo naša sudbina”, kazao je Trufunović.

Srbijanska opozicija koja je donijela odluku o bojkotu izbora okupila se večeras u Beogradu na skupu u Kombank dvorani kojim je označen početak kampanje bojkota, a zatim je počela i protestna šetnja do zgrade Radio-televizije Srbije.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh