Region

Po snijegu, kiši ili vjetru: Milica svakog dana pješači 15 km do škole, o njoj brine očuh koji je dobio starateljstvo

Šesnaestogodišnju Milicu je majka ostavila kod očuha Miloša, koji je sada dobio starateljstvo nad djevojčicom.

Milica - Prva.rs

Sa Milicom su ostale da žive i dvije sestre koje je njihova majka dobila sa Milošem. Tri sestre brinu jedna o drugoj, a nad sve tri bdije tata Miloš koji dobija 11.000 dinara mjesečno.

Uslovi u kojima živi ova porodica su za mnoge nezamislivi.

Da bi stigla do škole u srbijanskoj Kuršumliji Milica dnevno pređe 15 kilometara. Čitav put prepješači, jer ne postoji nikakav prevoz. Posebno je teško zimi kada padne snijeg i nema svjetla. Tada je očuh dočekuje na pola puta. Ali, Milica ne odustaje, ona je primjer đaka, nikada ne kasni, obično stigne prva u školu, odlična je učenica, i vrlo ambiciozna. Sada je u drugom razredu gimnazije i želja joj je da upiše psihologiju, piše “Prva“.

I Miličine mlađe sestre pješače, ipak manje nego ona. Takođe su odlični đaci i djevojčice za primjer.

Dok su kćerke u školi otac se brine da pripremi ručak, da sredi kući i ide u nadnicu, da nešto zaradi.

Treba ovu zlatnu djecu prehraniti!

Ukoliko možete da pomognete ovoj porodici, evo podataka za pomoć:

Otac Miloš Stojković (+381) 064 220 63 52.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh