Region

Hrvatska: Kod Zlarina se srušio vojni helikopter

Kod Zlarina u Hrvatskoj u more je pao helikopter.

Kiowa OH-58 D - Wikipedia.org

Na terenu su brojne službe. Još se ne zna koliko je ljudi bilo u helikopteru niti da li su povrijeđeni.

“Obavještavamo vas da je u Operativnom dežurstvu policije Policijske uprave u 11.06 sati zaprimljena dojava da je između Zablaća i Zlarina u more pao helikopter.

Odmah po dojavi na mjesto događaja su upućena su dva broda Postaje pomorske policije uz policijske službenike ostalih policijskih postaja, a o ovom događaju su obavještene i sve druge službe, Lučka kapetanija, hitna služba, vatrogasci i sve druge nadležne službe.

Nakon dolaska na mjesto događaja o svim poduzetim mjerama i radnjama ćemo blagovremeno obavijestiti javnost”, objavila je policija, prenosi “Hina”.

Kako je objavilo Ministarstvo odbrane Republike Hrvatske (MORH), riječ je o vojnom helikopteru.

“U području otoka Zlarina i Zlaća došlo je do pada helikoptera Kiowe OH-58 D tokom trenažnog leta koji je započeo u ponedjeljka 27. januara 2020. u 10,30 sati. Preduzete su sve mjere i radnje u cilju pronalaska i spašavanja posade. Pravovremeno ćemo obavijestiti javnost o detaljima”, objavio je MORH.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh