Region

Šarović: “Dodik je napravio historijsku izdaju, niko ga više i ne sluša”

“Svi relevantni faktori u zemlji i van zemlje su konstatovali da je sa dokumentom “Program reformi” Bosna i Hercegovina definitivno i nepovratno krenula NATO putem. Samo glavni akter ove istorijske izdaje, srpski član Predsjedništva BiH, govori i dalje da će o NATO putu odlučivati Republika Srpska… Ali i glas mu je sve tiši i niko ga više i ne sluša”.

Mirko Šarović - RTVBN.com

Ovo je u intervjuu portalu “Istok” rekao predsjednik SDS Mirko Šarović.

On kaže da je Dodik sve prevario i podcijenio, prenosi “BN“.

“O ovom pitanju Republika Srpska se više ne pita… Ne pitaju se više ni borci, ne pita se ni narod, ne pita se ni Vlada RS, niti Narodna skupština RS. Sve je potpisano”, kaže Šarović i dodao:

“Tako krupno nacionalno pitanje sakrio je i zaključao u sef i umjesto nas i naših institucija, Dodik je sam preuzeo pravo da nas uvede u NATO. Naravno, Rezolucija Narodne skupštine RS o vojnoj neutralnosti ostala je samo kao spomenik izrugivanju i nepoštivanju odluka najvećeg zakonodavnog tijela Republike Srpske”, kazao je Šarović.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh