Region

Otkriveno zašto je Vlastimir ubio profesora DIF-a: Imali su zajednički dogovor, a onda je sve krenulo naopako

Inače, ubica je dugovao ogromnu količinu novca velikom broju ljudi.

Dejan Ilić - Srbijadanas.com

Prve indicije ukazuju da je ubica upucao profesora DIF-a Dejana Ilića (48) zbog duga. Njih dvojica su imala zajednički biznis. Kako mediji nezvanično saznaju prodavali su polovne automobile i poljoprivredne mašine.

Inače, ubica je dugovao ogromnu količinu novca velikom broju ljudi.

Ilića je ubio muškarac koji se sinoć upucao u glavu ispred Skupštine Srbije i to istim pištoljem.

On je bio višestruki povratnik u vršenju krivičnih djela naročito u oblasti privrednog kriminala, ali i imovinskih delikata.

Sredinom 2017. godine u zajednickoj akciji MUP-a i poreske policije je uhapšen zajedno sa javnom izvršiteljkom Devrnja Svetlanom zbog poreske utaje i zloupotrebe službenog položaja. Kako se nezvanično saznaje, Devrnja je prebacivala novac na ime fiktivnih pravnih poslova advokatima i firmama, koje su ovi potom podizali u gotovini i predavali Ševeru, a on dio novca zadržavao za sebe, a veći dio predavao Devrnji.

Već neko vrijeme se krio na području grada Beograda zbog toga što je bio u bjekstvu zbog dugova koje je imao prema nekim ljudima od kojih je pozajmljivao novac i nije vraćao.

U jednom periodu tokom 2018. godine Šever je bio vlasnik agencije za registraciju i renta kar vozila u Staroj Pazovi te je tokom rada ove agencije prevario veliki broj lica za velike novčane iznose i nakon toga je pobjegao iz Stare Pazove, pišu “Novosti“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh