Region

Razjareni učenik uplašio sve oko sebe: Donio pištolj u školu, pa vitlao njime na času

Učenik šestog razreda Osnovne škole ‘Vladislav Petković Dis’ u Velikom Mokrom Lugu (Srbija) juče je naoružan uletio u školsku zgradu i vitlao pištoljem, zbog čega su ga policajci jurili od učionice do učionice, dok su djeca i nastavnici bili u šoku.

Policija - Ilustracija / ATV

Kako mediji saznaju, ovo nije prvi put da je L.Ć. (12) na časove došao naoružan. Incident se dogodio juče oko 7.30 u zgradi škole u ulici Radosava Ljumovića 20 u Velikom Mokrom Lugu dok su djeca ulazila u školu.

– Dječak je po ulasku izvukao pištolj iz odjeće i počeo da viče i vitla oružjem. Djeca koja su već bila u učionici premrla su od straha. Nekoliko nastavnika je odmah izašlo i spriječilo ostale učenike da uđu, a neko od njih je pozvao policiju – kaže sugrađanin koji je svoju kćerku odveo u školu.

Na lice mjesta došla je policijska patrola poslije dojave da razjareni dječak plaši sve oko sebe.

– Tada je nastala prava drama jer je dječak počeo da bježi po školi, a policajci su jurili za njim kao na filmu. Učenik je bukvalno trčao iz učionice u učionicu, ali su ga poslije 10 minuta sustigli, savladali ga i uzeli mu pištolj. Drama je okončana poslije pola sata – navodi sagovornik i dodaje da niko ne zna zašto je to uradio.

– Dječak je već donosio pištolj u školu i izazivao incidente. Vjerovatno neće odgovarati zbog svojih godina, ali se ovome mora stati na put – ističe zabrinuti otac jedne učenice te škole.

Prije tri godine se dogodio gotovo identičan incident kada je učenik šestog razreda OŠ ‘Kralj Aleksandar Prvi’ na Novom Beogradu u školu došao sa napunjenim pištoljem, koji je navodno pripadao njegovoj majci.

– Nosio ga je čitav dan i hvalio se da je naoružan. Pištolj je izvadio u svlačionici dok je bio u društvu 12 dječaka. Samo je dvoje djece po povratku kući ispričalo roditeljima šta se desilo. Slučaj je narednog dana prijavljen direktoru i policiji – kaže roditelj upućen u situaciju.

Novinari su juče pozvali školu u Velikom Mokrom Lugu da provjere šta se dogodilo, ali su tamo samo kratko rekli da je zbog ispada učenika sazvan hitan sastanak, piše “Pink“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh