Region

Teška saobraćajna nesreća na autoputu u Hrvatskoj: Ima mrtvih, petero primljeno u bolnicu, među njima i trudnica

Svi su državljani Srbije i prevezeni su u Opću bolnicu u Slavonski Brod.

S mjesta nesreće - PU BRODSKO-POSAVSKA

U sudaru dva automobila na autoputu A3 kod Velike Kopanice u Hrvatskoj poginuo je državljanin Srbije (52), a pet osoba je povrijeđeno. Svi su državljani Srbije i prevezeni su u Opću bolnicu u Slavonski Brod.

Niko nije u životnoj opasnosti, potvrdili su iz bolnice portalu “24sata“.

Nakon saobraćajne nesreće primili smo petero povrijeđenih, svi državljani Srbije. Dvoje je teško povrijeđeno i oni su zadržani na liječenju, jedan čovjek je lakše povrijeđen, dvoje smo pustili kući, među njima i trudnicu. Svi su izvan životne opasnosti – rekao je dr. Damir Roško, dežurni hirurg u bolnici ”Dr. Josip Benčević”.

Policija je objavila da je nesreću skrivio vozač (57), koji je vozio automobil švicarskih registracija.

Vozač (57) koji je vozio auto švicarskih registracija nije držao razmak pa je udario u auto pulskih registracija koji je odbačen u zaštitnu ogradu. U nesreći je preminuo suvozač (52) iz automobila švicarskih registracija. Vozač i putnica iz tog auta su teško povrijeđeni, kao i 68-godišnja putnica iz automobila pulskih registracija – rekla je Kata Nujić iz policije.

Lakše su povrijeđeni vozač (70) iz automobila pulskih registracija i žena (40) iz tog auta.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh