Region

Otac natjerao kćerku (17) da se uda i prodao je u Sloveniji: Osuđen na 7 godina zatvora

Krivični sud u Skoplju osudio je optuženog T. D. na sedam godina zatvora zato što je natjerao svoju 17. godišnju kćerku da se uda i prodao je u Sloveniji.

Hapšenje - Ilustracija / Nezavisne.com

On je proglašen krivim za krivično djelo trgovine djecom.

“T. D. je u 2013. godini prodao svoju kćerku za 6.000 eura i natjerao da se uda u Sloveniji. Žrtva je u slovenačkoj porodici bila tretirana kao kupovni predmet, te je nadležni sud u Mariboru u decembru 2015. godine osudio njenog supruga i njene roditelje”, prenosi portal “Plus info”.

Slovenački tužilac prvo je obavijestio Javno tužilaštvo za organizovani kriminal i korupciju u Skoplju čime je započet postupak protiv oca žrtve.

U toku postupka utvrđeno je bilo da su roditelji supruga dogovorili brak sa ocem žrtve koji je dao saglasnost da proda svoju kćerku za čovjeka koga prvi put vidi, saopštilo je skopsko Tužilaštvo, piše “Tanjug”.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh