Region

Putin pozvao Milanovića u Moskvu na Dan pobjede

Anvar Azimov, ambasador Rusije u Hrvatskoj, danas je lično uručio novoizabranom predsjedniku Zoranu Milanoviću čestitku od ruskog predsjednika Vladimira Putina povodom njegove pobjede na predsjedničkim izborima.

Zoran Milanović - Twitter

Kako piše “Jutarnji” Putin je pozvao Milanovića da bude njegov gost u Moskvi na obilježavanju 75. godišnjice pobjede u Drugom svjetskom ratu, na Dan pobjede. Rusi taj dan u maju obilježavaju kao praznik, i to vojnom paradom u glavnom gradu.

Ruski predsjednik Milanoviću je izrazio iskrene čestitke povodom njegove pobjede na izborima te ukazao na veliki značaj koji Rusija pridaje odnosima s Hrvatskom.

Inače, Milanoviću pobjedu na izborima čestitali i njemački predsjednik Frank-Walter Steinmeier, kineski predsjednik Xi Jinping, kao i predsjednici zemalja iz regije i čelni ljudi Rumunij, Bugarske, Litve, Maroka, Jordana, Omana, institucija EU…

Datum inauguracije još nije potvrđen, krajnji rok je 18. februar, ali je moguće da će Milanović zakletvu položiti i koji dan prije.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh