Region

“Kad slušam Vučića, kao da slušam ‘balkanskog kasapina’ Miloševića”

Bivši ambasador OSCE-a William Walker, koji boravi na Kosovu povodom 21. godišnjice masakra u Račku, rekao je da “genocid koji se dogodio u tom selu niko ne može negirati”.

William Walker - Twitter

Govoreći o negiranju ovog masakra od strane predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, rekao je da mu se, kad je to čuo, učinilo da sluša “balkanskog kasapina”, Slobodana Miloševića.

Walker je ovo izjavio na konferenciji koju su danas održali Republikanci na Kosovu (REK) na temu “Račak nije laž”, piše “KosSev“.

Govoreći o masakru u Račku i genocidu na Kosovu, predsjednik REK-a, Faton Kurti, rekao je da poricanje ovog genocida pogoršava odnose između država nakon rata.

Između ostalog, on je naveo da postoje oko četiri slučaja u kojima su, oni kao stranka, svjedočili o srpskim zločinima na Kosovu.

Konferenciji je prisustvovao i predsjednik Republikanske stranke Srbije, Nikola Sandulović, koji je takođe tražio pravdu zbog srpskih zločina počinjenih na Kosovu.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh