Region

Ambasador Đokovića nazvao primitivcem; njegov otac: “Da, Novak je nacionalista”

Novak Đoković i srbijanska reprezentacija osvojili su premijerno izdanje ATP Kupa u Australiji, no za tom pobjedom vuku se i određeni – repovi. Sad se oglasio ambasador Kosova u Bugarskoj koji je Đokovića otvoreno nazvao – primitivcem!

Novak Đoković - Telegraf.rs

Naravno, u pitanju je ambasador Kosova koji je oštro reagirao nakon kontroverzne proslave na centralnom terenu u Sydneyju.

“Nakon vojnog marša (Marš na Drinu), nastavili su sa Kosovom. Možeš biti osvajač ATP Kupa, ali duboko u sebi i primitivac, klasični balkanski nacionalist i šovinist”, rekao je Edon Cana i dodao:

“Nije slučajno Novak Đoković najmanje voljeni šampion u historiji tenisa”.

Pjevali su “Marš na Drinu”, potom “Vidovdan”, a sve su završili refrenom:

“Ko će mi oteti Kosovo iz moje duše”.

Možda ratovima, vojnim temama nije mjesto na sportskom terenu, ali svakako je na Đokovićevu stranu stao njegov otac Srđan:

“Da, Novak je nacionalist. Ali to nije ništa ružno. On samo voli svoj narod i svoju zemlju. Kao što je Jeruzalem za Izrael, tako je i Kosovo za Srbiju sveta zemlja”, dodao je Srđan Đoković u TV emisiji, pišu “Sportskenovosti“.

Možda bi bilo ljepše da su odabrali neke normalnije pjesme, “o ljubavi”, da su pjevali “svojim ženama”, napisao je netko na Twitteru, no ratne teme, čini se, ne mogu tako lako s repertoara…


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh