Region

Kolinda Grabar Kitarović komentarisala trostruko ubistvo u Splitu: “Neprihvatljivo joj je da pojedinci uzimaju pravdu u svoje ruke”

Kolinda Grabar Kitarović kratko se oglasila na Twitteru u vezi trostrukog ubistva u Splitu te kritikovala pravosuđe.

Kolinda Grabar Kitarović - Nezavisne.com

Predsjednica na odlasku, Kolinda Grabar Kitarović, na Twitteru je komentarisala zbivanja oko trostrukog ubistva u Splitu koje se dogodilo u subotu. U svojoj je objavi istaknula kako je neprihvatljivo da neko uzima pravdu u svoje ruke, ali i kritikovala sporost pravosuđa.

“Osuđujem svaku vrstu nasilja. Neprihvatljivo je da pojedinci ‘uzimaju pravdu u svoje ruke’, ali je isto tako neprihvatljiva sporost i neučinkovitost pravosuđa. Moramo pravosudni sustav i sustav progona organiziranog kriminala učiniti učinkovitijim, kako bi se građani osjećali sigurni i zaštićeni”, napisala je na Twitteru.

Nakon što je splitska policija podnijela kaznenu prijavu zbog trostrukog ubistva i općeopasne radnje protiv Filipa Zavadlava koji će danas biti i ispitan, o cijelom se slučaju oglasio i splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara koji je zbog toga organizirao i konferenciju za medije.

“Svaki obračun, pogotovo ovako brutalan nas mora zabrinuti i potaknuti na djelovanje sve one kojima je to posao”, poručio je Opara i dodao da treba pustiti institucije da rade svoj posao, prenosi “Net“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh