Region

Pronađen kalašnjikov kojim je počinjeno trostruko ubistvo u Splitu

Splitska policija večeras je pronašla kalašnjikov za koji sumnja da je korišćen prilikom trostrukog ubistva u centru grada.

Filip Zavadlav - Screenshot/YouTube

Oružje je nađeno u kontejneru u Nazorovom prilazu, javlja “Dalmatinski portal“.

Automatska puška biće upućena na vještačenje kako bi se potvrdilo radi li se o oružju kojim je počinjeno trostruko ubistvo.

Za likvidaciju Marina Paića, Marina Bobana i Jurice Torlaka osumnjičen je 25-godišnji Filip Zavadlav, koji će večeras uz kaznenu prijavu za teško ubistvo i opšteopasnu radnju biti predan zatvorskom nadzorniku. Sutra će ga ispitati u Županijskom državnom tužilaštvu u Splitu.

Iz kalašnjikova je juče ispaljeno 36 metaka.

Na društvenim mrežama pojavio se snimak na kojem se vide policajci kako ulaze u kafić. Inače, policijska stanica nalazi se u neposrednoj blizini kafića.

Na snimku se ne vidi sam čin hapšenja, vide se dva policajca koji ulaze u kafić i nešto govore.

Vidi se i mladić u bijeloj kapi, a navodno se radi o bratu ubice.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh